Results 1 to 3 of 3

Thread: Blinded by the light!

  1. #1
    1 YEAR PREMIER MEMBER Katie's Avatar
    Join Date
    Mar 2020
    Location
    Oxfordshire
    Riding
    2018 S1000RR Sport
    Posts
    150
    Thanked: 82

    Blinded by the light!

    Found on first use that one of my heated grips wasn't working. Popped it back to BMW Oxford to sort it and it turned out to be a connector had pulled loose when the bike was on full lock. They re-routed and reconnected so all is good again (under warranty too, yay!)

    While it was in, I asked them to disable the turn signal auto-cancel (I prefer to cause my own accidents) and they must have reset everything back to standard while they were in the computer. As soon as I accelerated away from the garage the rev light came on and bloody hell it's bright! Thought I'd run through a speed camera at first before I realised what had happened...
    Anyway, managed to find the settings for moving it back to 14k, instead of 7k, so that's good.

    Also had to put pretty much everything back on the dash and have a question about the lean angle indicator. As it was on when I got the bike, I never looked to see what it was set at but is there any (road using) difference between Slow, Medium or Fast on the settings?

  2. #2
    Forum Moderator alex's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    London and Norfolk
    Riding
    2017 S1000RR Grey
    Posts
    9,764
    Thanked: 3433

    Re: Blinded by the light!

    Its the update speed live.
    Slow gives you a chance to look at you last corner lean angle when you're upright again...honestly though its not something to be looking at whilst riding.

    Sent from my SM-G965F using Tapatalk

  3. The Following User Says Thank You to alex For This Useful Post:


  4. #3
    LIFETIME FORUM MEMBER stuartb's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Dumbarton, Scotland
    Riding
    HP4, ZX10R,F3 800
    Posts
    7,002
    Thanked: 2278

    Re: Blinded by the light!

    Quote Originally Posted by Katie View Post
    Found on first use that one of my heated grips wasn't working. Popped it back to BMW Oxford to sort it and it turned out to be a connector had pulled loose when the bike was on full lock. They re-routed and reconnected so all is good again (under warranty too, yay!)

    While it was in, I asked them to disable the turn signal auto-cancel (I prefer to cause my own accidents) and they must have reset everything back to standard while they were in the computer. As soon as I accelerated away from the garage the rev light came on and bloody hell it's bright! Thought I'd run through a speed camera at first before I realised what had happened...
    Anyway, managed to find the settings for moving it back to 14k, instead of 7k, so that's good.

    Also had to put pretty much everything back on the dash and have a question about the lean angle indicator. As it was on when I got the bike, I never looked to see what it was set at but is there any (road using) difference between Slow, Medium or Fast on the settings?
    What a pain in the ass, it's murder tabbing thru each mode and having to reset everything....

    Sent from my SM-G975F using Tapatalk
    Last edited by stuartb; 23rd October 2020 at 08:36 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •