Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Gen1 Quick Shift Issues?

  1. #1
    1 YEAR PREMIER MEMBER JoePeps's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Posts
    333
    Thanked: 118

    Gen1 Quick Shift Issues?

    My quickshifter no longer works after changing back to standard rearsets when riding, but it does work when the bike is on the paddock stand......

    Anyone got any ideas?!

  2. #2
    2 YEAR PREMIER MEMBER baz's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    attleborough norfolk
    Posts
    753
    Thanked: 219

    Re: Gen1 Quick Shift Issues?

    It's probably you!
    Foot position in relation to the lever,boots etc. can often cause problems(mainly so,on earlier bikes).

  3. #3
    2 YEAR PREMIER MEMBER r25sti's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    herefordshire
    Posts
    1,058
    Thanked: 506

    Re: Gen1 Quick Shift Issues?

    have you calibrated it?

  4. #4
    1 YEAR PREMIER MEMBER JoePeps's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Posts
    333
    Thanked: 118

    Re: Gen1 Quick Shift Issues?

    Quote Originally Posted by baz View Post
    It's probably you!
    Foot position in relation to the lever,boots etc. can often cause problems(mainly so,on earlier bikes).
    100% not me, I know how to change gear!
    The lever lifts up but just hits a hard stop and no gear change.

  5. #5
    1 YEAR PREMIER MEMBER JoePeps's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Posts
    333
    Thanked: 118

    Re: Gen1 Quick Shift Issues?

    Quote Originally Posted by r25sti View Post
    have you calibrated it?
    No, never knew there was an option?

  6. #6
    1 YEAR PREMIER MEMBER JoePeps's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Posts
    333
    Thanked: 118

    Re: Gen1 Quick Shift Issues?

    Rode the bike back home today and it definitely isn't working, anyone got any ideas? What is the calibration all about?!

  7. #7
    Forum Moderator alex's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    London and Norfolk
    Riding
    2017 S1000RR Grey
    Posts
    7,778
    Thanked: 2512

    Re: Gen1 Quick Shift Issues?

    If its well out of synch then you need to visit the dealer to recalib.

    But check chain slack, clutch lever microswitch and then stick it on a paddock stand and clutch change it into each gear for 10+ seconds at a time.

    - Alex

  8. #8
    1 YEAR PREMIER MEMBER JoePeps's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Posts
    333
    Thanked: 118

    Re: Gen1 Quick Shift Issues?

    Quote Originally Posted by alex View Post
    If its well out of synch then you need to visit the dealer to recalib.

    But check chain slack, clutch lever microswitch and then stick it on a paddock stand and clutch change it into each gear for 10+ seconds at a time.

    - Alex
    Thanks mate, will do.
    Do you mean 10 seconds in 1st, 10 seconds in 2nd etc? Do I need to use throttle or just idle?

  9. #9
    Forum Moderator alex's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    London and Norfolk
    Riding
    2017 S1000RR Grey
    Posts
    7,778
    Thanked: 2512

    Re: Gen1 Quick Shift Issues?

    Yes 10 in each. Clutched changes. Idle is fine


    - Alex
    Last edited by alex; 11th January 2019 at 03:53 PM.

  10. The Following User Says Thank You to alex For This Useful Post:


  11. #10
    1 YEAR PREMIER MEMBER JoePeps's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Posts
    333
    Thanked: 118

    Re: Gen1 Quick Shift Issues?

    So still not managed to sort it.

    Got BMW to refit my R&G rearsets and hopefully sort the quickshifter out but they haven't managed. They've reset all the calibrations but still doesn't work when riding (does on a paddock stand). I've done the calibration thing and still no luck.

    Anyone got any ideas?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •