Results 1 to 9 of 9

Thread: Help needed on a ignition fault

  1. #1
    Standard Member Nevsrevs's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    65
    Thanked: 10

    Help needed on a ignition fault

    Hi guys
    whilst out on track a friend of mines bike dropped ignition on cylinder number 4,
    checked all the obvious things, swapped coil packs, plugs, cleaned and checked loom plugs and loom itself for damage.
    swapped cam sensor with mine, disconnected quick shifter, still no spark on 4???
    without it getting fault read any ideas. Cheers guys
    p.s. No lights on dash?

  2. #2
    Forum Moderator RyS1000RR's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    UK
    Posts
    3,312
    Thanked: 1218

    Ignition Fault

    It sounds like you have checked all the obvious potential causes. It may be worth taking it to BMW and getting them to check the ECU fault codes as that may indicate what the problem actually is.

  3. #3
    Standard Member Nevsrevs's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    65
    Thanked: 10

    Re: Help needed on a ignition fault

    That seems to be the only option left now

  4. #4
    1 YEAR PREMIER MEMBER P0u1's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    223
    Thanked: 67

    Re: Help needed on a ignition fault

    Have you checked the spark plug to see if its wet?

    Could possibly be a injector fault.

  5. #5
    Standard Member Nevsrevs's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    65
    Thanked: 10

    Re: Help needed on a ignition fault

    Fuel dripping out the header and no spark, so headed down the spark route

  6. #6
    Standard Member Toan the Moan's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    356
    Thanked: 94

    Re: Help needed on a ignition fault

    Have you checked the compression on number 4

  7. #7
    Standard Member Nevsrevs's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    65
    Thanked: 10

    Re: Help needed on a ignition fault

    No did not manage to get a comp tester while we where at the track, moved spark plug and coil over to number 3 and all was working as it should, just no spark while plugged in to number 4 loom???

  8. #8
    2 YEAR PREMIER MEMBER Flyingscotsman's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    UK
    Riding
    S1k 2013 Black
    Posts
    905
    Thanked: 364

    Re: Help needed on a ignition fault

    Break in loom number 4?

  9. #9
    Standard Member Nevsrevs's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    65
    Thanked: 10

    Re: Help needed on a ignition fault

    Seems like it going to be something like that, managed to borrow a really basic multimeter when in the pits to check continuity but could not find anything solid, with it being canbus and 3 wire coil, power, signal, and BMW’s ion signal thing I was going round in circles and gave up. Was gutted being so close but can’t pin point it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •